“Evangelische Gemeente Knokke-Heist” wordt “De Boei”

10-03-2019

Met enige blijdschap kondigen we graag een nieuwe naam voor onze gemeente aan!

- DE BOEI -

What's in a name? Meer dan je denkt!

Voor schippers onmisbaar: door de boei hou je koers en kom je veilig op je bestemming: de haven. Door onze locatie in de prachtige kustgemeente Knokke-Heist, is de link met de zee snel gelegd natuurlijk.

Maar meer nog wijst de naam naar Jezus die Gods boei is voor mensen op hun levenspad. Jezus is het die ieder mens op zijn bestemming wil brengen, bij God de Vader, in Zijn eeuwig koninkrijk. Op Jezus kan je vertrouwen. Door je op Hem te richten, vaar je de juiste levenskoers. Hij geeft houvast in een onstuimige en voortdurend veranderende wereld.

In het Vlaams is "een boeie" ook een verzamelplaats, een werkplaats. Zo is het ook bij ons in de kerk; mensen van verschillende achtergronden komen daar samen. Het is ook een plaats waar gewerkt wordt. Allerlei activiteiten vinden er plaats, kijk maar eens rond op onze website. Tegelijk is het een werkplaats van Jezus; hier werkt Hij aan ons karakter, aan onze levenshouding.

Als je in de toekomst dus een broeder of zuster "De Boei" hoort antwoorden op uw vraag uit welke kerk hij of zij komt, dan weet je nu dus dat het nog steeds over onze fijne gemeente in Knokke-Heist gaat!

Onze website kan je voortaan bereiken via www.de-boei.be en mailen kan naar contact@de-boei.be. Ook de "oude" adressen blijven uiteraard nog een tijdje actief!