Ondersteuning landelijke activiteiten

Natuurlijk kunnen wij als plaatselijke gemeente niet alles zelf. Daarom zijn er verschillende landelijke organisaties die ons plaatselijk werk aanvullen. Als je een beeld daarvan wil krijgen bezoek dan eens de site van de Evangelische Alliantie Vlaanderen (EAV).

David Buntinx - Breeze

Wij ondersteunen maandelijks David Buntinx, een jonge man die een hart heeft voor jongeren. Hij helpt jeugdwerkers en de leiding van plaatselijke gemeenten in hun relatie met jongeren. Hij geeft ondermeer leiding aan de jongerenorganisatie "Breeze", die zich richt op jongeren van 18 - 30 jaar in gans Vlaanderen. 

Breeze is veel meer dan een organisatie. Het is een beweging die bestaat uit jongvolwassenen met diverse kerkelijke achtergronden. Wat hen samenbindt is een verlangen naar meer van Jezus in onze levens, in onze kerken, in onze dorpen, in ons land en in deze wereld. Neem zeker eens een kijkje op de Breeze-website.

Cherut Belgium

Cherut' is Hebreeuws voor 'vrijheid'. Deze vrijheid staat voor de mogelijkheid jezelf te kunnen zijn, kansen krijgen en te ontdekken wie je bent.

Cherut is een organisatie die zich inzet voor vrouwen in de prostitutie.
Hun werk is ontstaan op straat maar inmiddels bieden ze een hele waaier van hulpverlening aan en zijn er projecten opgezet
om zo kansen te bieden aan vrouwen die de wereld van prostitutie willen verlaten.

Ontstaan
De drijvende kracht achter onze organisatie is Johanneke. In 2009 maakte zij voorzichtig contact met vrouwen achter de ramen, waarna warme relaties ontstonden. Iedere vrouw had op haar eigen manier behoefte aan steun en het voelde als Johanneke's roeping om hen te helpen. Naar elkaar luisteren en op een respectvolle manier met elkaar omgaan vormen samen de basis voor het ontstaan van Cherut. We bieden ondertussen op allerlei vlakken professionele begeleiding waarin relatie centraal staat.

Nog steeds vormt Johanneke het hart van onze organisatie. Voor haar toewijding en passie werd ze in 2012 dan ook beloond met een Make-a-Difference Award.

Wat doen ze?

  • Relaties aangaan en vriendschappen opbouwen met meisjes en vrouwen die zich in de wereld van prostitutie in BelgiĆ« bevinden;
  • Professionele hulpverlening en begeleiding bieden op emotioneel en praktisch niveau, afgestemd op ieders persoonlijke situatie;
  • Opvang en zorg op maat bieden aan vrouwen die uit de prostitutie willen stappen, tot zij op eigen benen kunnen staan.
  • Bewustwording van de harde realiteit van prostitutie en mensenhandel in ons land dmv training, presentaties, avond met documentaires, schoolklasbezoeken aan hun project, bezoeken aan scholen,...

Meer info: www.cherutbelgium.com